Bouwtekening & Ontwerpen

Bouwtekening

De term ‘bouwtekening’ gaat over een bouwgerelateerde tekening met daarin alle technische aspecten van een bouwwerk of gebouw. Wanneer u een bouwtekening wilt laten maken, is het belangrijk dat dit op professionele wijze gedaan wordt. Een kleine misrekening kan grote gevolgen hebben.

Uw wens en voorkeur staat bij Paarhuis Bouw en Advies altijd centraal. Wij vertalen deze wensen en ideeën naar een bouwtekening, die volledig voldoet aan alle wet- en regelgeving omtrent het bouwen van uw nieuwe woning of kantoorpand. Hierbij hebben wij alle rapportages en tekeningen in eigen beheer.

U krijgt bij ons dus niet alleen een bouwkundige tekening maar wij maken naast het tekenwerk ook het bouwbestek, de bouwbesluit-, de MPG en de BENG-berekening voor u in orde.

bel: 0546 62 51 18 voor vrijblijvende informatie!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

2 + 2 =

bouwontwerp na bouwtekening

Bouwtekening laten maken?

Als u aan de slag gaat met een project is het verstandig om snel een bouwtekening te laten maken. U kunt ons inschakelen voor zowel kleine als grote projecten. Hierdoor worden complexe projecten eenvoudiger gemaakt.

De tekeningen die wij opleveren zijn een compleet ontwerp van jouw droomhuis. Hiermee kun je eenvoudig de benodigde vergunningen aanvragen

Is een bouwtekening verplicht?

Wanneer u een huis gaat laten bouwen of bezig gaat met een verbouwing, is de kans groot dat u een bouwtekening nodig heeft. Een bouwkundige tekening is verplicht wanneer u de vergunningsaanvraag in gaat dienen. Deze tekening maakt uw wensen bij de bouw of verbouwing visueel. Wij raden aan om altijd een ontwerp te laten maken.

Wij houden bij het maken van een bouwkundige tekening altijd rekening met uw budget. Onze calculatieafdeling zorgt voor nauwkeurige berekeningen rondom uw bouwproject. Hierdoor kan de door ons ontworpen bouwtekening altijd worden gerealiseerd met het budget die u vooraf aan ons heeft doorgegeven.

U kunt ons als bouwkundig adviesbureau inschakelen voor projecten door heel Nederland. Wij worden nu voornamelijk ingezet voor projecten in Twente: Almelo & Hengelo.

bel: 0546 62 51 18 voor vrijblijvende informatie!
bouwontwerp na bouwtekening
bouwontwerp na bouwtekening

Ontwerpen

Paarhuis Bouw en Advies ontwerpt op een praktische en efficiënte manier. Hier wordt mee bedoeld dat wij in het ontwerp direct het budget in het achterhoofd houden. Dus niet eerst iets onrealistisch ontwerpen maar direct reëel en binnen het budget. Dit doet geen afbreuk aan onze variëteit maar maakt het juist interessanter en uitdagender. Wij zijn de huis ontwerper die u zoekt, want geen ontwerp is hetzelfde en het is de uitdaging om van uw wens een uniek ontwerp te maken. Dit kan variëren van landelijk tot modern. We luisteren naar de klant voor een optimale samenwerking. Voor elk vraagstuk is een oplossing.

Rapporten voor uw bouwtekening

Bij Paarhuis Bouw en Advies zorgen wij ervoor dat u als klant nooit voor een verassing komt te staan. Hierom nemen wij de volgende berekeningen gelijk mee bij het ontwerpen van de bouwtekening:

bouwtekening
h

Bouwbesluit berekening

Dit zijn de berekeningen waarmee de bouwtekening aan het bouwbesluit wordt getoetst. Bij het aanvragen van de omgevingsvergunning, moet aangetoond worden dat het ontwerp volledig voldoet aan de eisen van het bouwbesluit die op dat moment van kracht is. Wij als bouwkundig adviesbureau zijn gespecialiseerd in het maken van deze berekeningen. Het bouwbesluit is een voorschrift die alle bouwregelgeving omvat waaraan de bouw in Nederland moet voldoen. Het is dus van zeer groot belang dat hier tijdens het ontwerpen van uw project al rekening mee gehouden wordt.
h

BENG

Hierbij wordt gekeken naar de energiezuinigheid van het huis of kantoorpand. Dankzij onze vele samenwerkingen met onder andere aannemers en gemeenten zijn wij altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bij de bouwtekening kunt u van ons ook een BENG-berekening voor uw bouwproject verwachten.

h

MPG-berekening

Ook wel Milieu Prestatie Gebouwen berekening genoemd. Hiermee toetst de overheid wat voor effect en in welke mate het bouwwerk heeft op het milieu. Deze berekening is verplicht bij iedere vergunningsaanvraag en hierom wederom erg belangrijk. Hierbij wordt gekeken naar welke materialen er gebruikt zijn en de levensduur hiervan. Bij Paarhuis Bouw en Advies maken wij deze berekening ook voor u bij de bouwtekening.
h

Het bouwbestek

Vervolgens vertalen wij uw wensen naar een zogeheten ‘bouwbestek. Hierin staan de materialen en onderdelen omschreven die vooraf samen met u zijn bepaald. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat alle aannemers met dezelfde producten werken. Zo garandeert u dat het oorspronkelijke idee wordt gewaarborgd.
bouwkundig tekenaar ontwerp

Paarhuis Bouw en Advies – uw bouwkundig tekenaar

Het is voor ons als bouwkundig adviesbureau iedere keer weer een interessante en leuke uitdaging om uw woonwens om te zetten in een bouwtekening. Daarnaast maken wij gebruik van de nieuwste programma’s, zodat wij een realistisch 3D beeld van het ontwerp kunnen maken. De meeste projecten van ons bevinden zich in Overijssel, maar wij pakken projecten in andere provincies ook graag aan. Hierbij maakt het ons niet uit of het project in Groningen of in Rotterdam plaats vindt.

Door middel van onze bouwkundige tekening bent u zeker gegarandeerd van een bouwvergunning en komt u niet voor verassingen te staan. Naast het tekenen en ontwerpen van uw droomproject kunnen wij ook uw gehele bouwtraject begeleiden. Neem hiervoor gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

bel: 0546 62 51 18 voor vrijblijvende informatie!
Call Now Button