BENG eisen 2021

Vanaf 2021 zijn de BENG eisen binnen de bouw een feit. Dit betekent nieuwe regels omtrent de energiepresentatie voor alle nieuwbouw. Dit gaat dus gelden voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw. Deze nieuwe eisen van ‘Bijna Energieneutrale Gebouwen’ (BENG) zijn van belang om de punten die in het Energieakkoord zijn opgenomen te kunnen behalen. De BENG zorgt ervoor dat nieuwe gebouwen op andere wijze ontworpen en vormgegeven moeten worden. Wij van Paarhuis Bouw & Advies is een officieel gecertificeerd BENG Bouwkundig Adviesbureau.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

12 + 6 =

 

BENG-eisen voor nieuwbouw

Tegenwoordig worden steeds meer woningen en utiliteitsgebouwen energieneutraal gebouwd. Vanaf komend jaar is dit zelfs verplicht door de overheid. Dit betekent dus dat deze gebouwen niet meer via de EPC- maar BENG-eisen ontworpen zullen worden. De impact van de invoering van BENG is groot voor bouwbedrijven in Nederland. Bij Paarhuis Bouw & Advies kunt u ook in 2021 terecht voor nieuwbouw.

BENG eisen 2021

BENG indicatoren

De BENG is opgedeeld in 3 indicatoren om de energieprestatie weer te geven. Dit zijn:

 

  • de energiebehoefte-indicator in kWh/m2 (BENG-1)
  • de primaire fossiele energie-indicator in kWh/m2 (BENG-2)
  • het aandeel hernieuwbare energie in % (BENG-3)
BENG indicatoren

Waar komen deze eisen vandaan?

Deze eisen vloeien voort uit de ‘Akkoord van Parijs’ om het energieverbruik te verlagen. Hierin zijn afspraken gemaakt om de energieprestaties van nieuwe woningen en gebouwen te verbeteren. Aan de hand hiervan zijn bepaalde richtlijnen opgesteld, de zogeheten EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). Hierin staat aangegeven dat nieuwbouw bijna energieneutraal moet zijn.

De ontwikkeling van een koolstofarme of bijna-energieneutrale nieuwbouwindustrie in elk land is van cruciaal belang. Ondanks een sterke toename van het bewustzijn en de betrokkenheid van alle belanghebbenden, zijn de energiebesparings- en broeikasgasemissiereductiedoelstellingen die voor de bouwsector zijn vastgesteld, nog niet ambitieus genoeg om de beloften van het Akkoord van Parijs te verwezenlijken.

Waar komen de beng eisen vandaan
Call Now Button