Handiger omgaan met Revit

Handiger omgaan met Revit

Paarhuis Bouw en Advies gebruikt Revit. Met dit tekenprogramma kunnen we ons werk op verschillende manieren delen. Zo kan kan er eenvoudig een pdf worden getoond aan een klant maar ook kan het project worden geëxporteerd naar een IFC (universeel bouwinformatie model uitwisseling) bestand. Alle nodige informatie wordt bijgesloten. Plattegronden, doorsneden, niveaus, de legenda en schema’s zijn allemaal gerelateerd: een wijziging hoeft maar op één plek te worden aangepast en toch wordt de informatie goed gepresenteerd.

Ontwerpproces

Met behulp van Revit tekenen we van ontwerp tot detail. Bij de start van een project wordt er met de klant een ontwerp gemaakt, we beginnen hierbij direct met een 3D-ontwerp. Dit is een interactief proces. We maken een aantal voorstellen die worden besproken met de klant. De input van de klant wordt verwerkt, maar ook is de klant vrij om langs te komen om zo samen aan de tekening te werken. Na vaststelling van het ontwerp verzorgen we de vergunningsaanvraag. De detail-, constructie- en werktekeningen die daarna worden gemaakt komen in hetzelfde ontwerp zodat er geen redundantie-fouten ontstaan en een wijziging maar één keer door hoeft te worden gevoerd.

revitmodel

Twee vliegen in één klap

Het komt ook vaak voor dat ons model weer gebruikt wordt om verder te tekenen voor de onderaannemer. Daardoor worden twee vliegen in één klap geslagen. Dat is ook precies de kracht van 3D-tekenen. Hoe meer bedrijven gaan werken met 3D-modellen, hoe efficiënter we kunnen werken. We kunnen clash-controles uitvoeren en fouten in het model herstellen. Zo voorkom je fouten die je anders in de praktijk was tegengekomen.

Revit vraagt wel wat van de tekenaar. Hij moet namelijk families en templates kunnen opbouwen en daarin allerlei parameters verwerken. Met onze expertise kunnen we collega-bedrijven hierin ondersteunen. We willen graag dat bedrijven alleen nog maar hoeven te denken aan het tekenwerk, niet aan het opbouwen van het tekenprogramma en alle andere rompslomp wat er bij komt kijken. Daar ligt juist onze kracht, om per bedrijf een passende oplossingen te ontwikkelen, groot of klein. Zo kunnen we bijvoorbeeld een basis-template opbouwen of complexe families maken. Daarnaast adviseren en ontwikkelen we tekenmethodes.

Revit-begeleiding zonder cursus

Als je iets moet leren ga je normaal gesproken op cursus. Als we u begeleiden zorgen we dat u niet van het werk wordt afgehouden. We zoeken altijd naar de meest effectieve begeleiding. Dat u praktische begeleiding krijgt waarin u uw eigen tekenwerk gebruikt als cursusmateriaal. Dus wilt u geen tijd verliezen maar wel mee BIMmen? Maak dan een afspraak!

Over de auteur

Paarhuis Bouw en Advies administrator